Tips voor het inrichten van een open kast

We zien zie in allerlei indelingen, kleuren en materialen: de open kast is een must-have in ieder interieur. Dit is jouw canvas!Hiermee maak je je interieur eigen , richt hem vooral zo in zoals het past bij jou. Heb je moeite met het ordenen van deze kast? Dan geef ik je graag wat tips:

Tip 1: Zet soortgelijke spulletjes bij elkaar. 

Organise boeken bij boeken, potjes bij potjes en kussens bij kussens. Heb je veel kleine accessoires? Dan kun je ze bij elkaar verzamelen op 1 dienblad / schaal.

Tip 2: Varieer in hoogte. 

Hiermee creëer je een spanning tussen de verschillende items in je open kast. Zet verschillende hoogtes bij elkaar en zie wat dit doet. 

Tip 3: Varieer in materialen

Probeer om niet allemaal dezelfde items in de kast te zetten maar wissel harde met zachte materialen af. Dit zorgt voor onderlinge harmonie.

Tip 4: Personaliseer!

Zoals ik al zei, dit is jouw canvas. Vul het dan ook met persoonlijke items zoals een foto aan een mooie herinnering, bijvoorbeeld een steen van een wandeling of een ander souvenir. 

 

Tip 5: Zorg voor licht.

Er zijn verschillende lampjes op batterijen of kaarsjes op batterijen verkrijgbaar welke je veilig in je kast kunt plaatsen. Met deze lichtpuntjes is je kast s-avonds ook een pareltje in het oog.